Hola a tothom!
Avui tornem a portar una recepta.
Aquest cop és La Recepta...per què? Fàcil...el salmó és un peix molt saludable, dels que més per les seves propietats. Tot i així, al meu entendre, és un peix difícil.
Té una gran personalitat i (fora del fumat) un gust molt potent. Per això, per a qui no ens agrada el salmó fresc, menjar-ne es fa difícil.
Porto molt de temps intentant trobar la recepta definitiva de salmó. He provat marinat amb soja, en broqueta, en papillotte, al vapor, en remenat, amb herbes i a la planxa...però sempre trobava que o m'ho menjava calent o ja no podia amb ell.
Ara l'he trobat!! I us la comparteixo!!!!
Ingredients per a 2 persones:
- 4 lloms de salmó fresc i sense pell
- 8 tomates cherry
- 12 olives negres sense os
- alfàbrega seca
- àlfabrega fresca
- oli, sal i pebre
Preparació:
Important!! A mi m'agrada menjar-me'l calent, si us és igual no cal que sigueu estrictes en l'ordre de preparació.
En primer lloc tallem les tomatetes en vuitens i reservem en un plat. Tallem les olives a quarts i les reservem al mateix plat.
Amanim les dues coses amb oli, sal i alfàbrega seca.
En una paella o planxa antiadherent, a foc mig-baix, posem la preparació i deixem que la tomata vagi deixant anar els sucs.
Mentrestant, tallem el salmó a daus, més o menys de 2cm i salpebrem.
A les tomates, hi afegim les fulles d'alfàbrega fresca una mica picada i donem dos voltes a la paella i retirem.
En la mateixa paella, a foc fort, saltegem el salmó. Això va a gustos però millor que el centre quedi un pelet cru.
Ho emplatem amb l'amanit de tomata i olives a sobre i un bon raig d'oli OVE i llestos!!!
En aquesta ocasió ho vaig acompanyar de verdura bullida però això és opcional.
Barrejat amb pasta ha d'estar de 10!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada