Passa al contingut principal

Salmó per a qui no li agrada el salmó


Hola a tothom!
Avui tornem a portar una recepta.
Aquest cop és La Recepta...per què? Fàcil...el salmó és un peix molt saludable, dels que més per les seves propietats. Tot i així, al meu entendre, és un peix difícil.
Té una gran personalitat i (fora del fumat) un gust molt potent. Per això, per a qui no ens agrada el salmó fresc, menjar-ne es fa difícil.

Porto molt de temps intentant trobar la recepta definitiva de salmó. He provat marinat amb soja, en broqueta, en papillotte, al vapor, en remenat, amb herbes i a la planxa...però sempre trobava que o m'ho menjava calent o ja no podia amb ell.

Ara l'he trobat!! I us la comparteixo!!!!




Ingredients per a 2 persones:
- 4 lloms de salmó fresc i sense pell
- 8 tomates cherry
- 12 olives negres sense os
- alfàbrega seca
- àlfabrega fresca
- oli, sal i pebre

Preparació:
Important!! A mi m'agrada menjar-me'l calent, si us és igual no cal que sigueu estrictes en l'ordre de preparació.

En primer lloc tallem les tomatetes en vuitens i reservem en un plat. Tallem les olives a quarts i les reservem al mateix plat.
Amanim les dues coses amb oli, sal i alfàbrega seca.
En una paella o planxa antiadherent, a foc mig-baix, posem la preparació i deixem que la tomata vagi deixant anar els sucs.

Mentrestant, tallem el salmó a daus, més o menys de 2cm i salpebrem.
A les tomates, hi afegim les fulles d'alfàbrega fresca una mica picada i donem dos voltes a la paella i retirem.

En la mateixa paella, a foc fort, saltegem el salmó. Això va a gustos però millor que el centre quedi un pelet cru.

Ho emplatem amb l'amanit de tomata i olives a sobre i un bon raig d'oli OVE i llestos!!!

En aquesta ocasió ho vaig acompanyar de verdura bullida però això és opcional.
Barrejat amb pasta ha d'estar de 10!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AngelusMar

Ahir va ser St. Jordi. Un dia assenyalat al calendari! Llibres, roses, paradetes...i perquè no? Dinar especial!! Això és el que vam fer nosaltres. Total, que vam reservar (sempre cal reservar per St. Jordi) a l'AngelusMar. Grata sorpresa, sí senyor!! És un local petit, potser hi ha 10 taules a molt estirar, però molt acollidor. La seva cuina és Nikkei I a mi, personalment, que el sushi i tot això no em diu massa res, em va encantar!!! Ahir en concret, feien un menú especial per Sant Jordi per 18€ que estava molt bé. Us deixo una foto perquè veieu de què parlem. Dels 5 plats del menú. destacaríem el tàrtar de tonyina i la vieira amb salsa de carbassa. Ara hem de tornar-hi a menjar carta perquè ens vam quedar amb els ganes de provar el ceviche!!😋 AngelusMar C/ de Sant Joan Baptista La Salle, 32 17002 - Girona Tel. 972 664 825 - www.angelusmar.com

Wraps de salmó

Bon dia, necessitem bon temps ja! La pluja va bé, però ja n'hi ha prou!!!! Mentre no arriba, anirem imaginant-nos que sí amb plats més frescos i lleugers. Comencem avui amb un sopar o entrant ben refrescant. Wraps de salmó Ingredients per 6 wraps: - Un paquet de wraps (en el meu cas eren integrals) * - 200g de salmó fumat - Un grapat d'espinacs frescos - 1 terrina de formatge tipus Philadelphia (en el meu cas sense lactosa) - Sal, pebre i oli Preparació: Estenem els wraps i untem el formatge, una quantitat generosa. Salpebrem i posem oli. A sobre posem els espinacas ben posats, que no facin massa "bulto", quan més planer tot millor. I per acabar el salmó fumat. Recordar que són "wraps de salmó" per tant és el que ha de predominar!! Cal enrotllar-lo, tècnicament es serveix embolicat amb paper de plata, però us ho podeu estalviar. Si ho podeu deixar reposar a la nevera una estoneta millor que millor Nota (*): Els wraps també es pod...

Restaurant La Gola

Quan arriba l'estiu ens ve molt de gust compartir jornades amb els amics, i com a bons llatins ens agrada fer-ho sempre envoltats de menjar. En aquest ocasió vam escollir fer-ho al Restaurant de l'Hostal la Gola . És un lloc entre Pals i Torroella de Montgrí al costat de la platja de la Gola del Ter, zona protegida amb accés restringit a vehicles. El restaurant té un ampli aparcament i us recomenem deixar-hi el cotxe caminar uns 500m i fer una banyada a la platja, després aprofitar la seva piscina per anar a dinar fresquest i tornar a fer la banyada havent dinat, tot fent una bona migdiada. El millor és dinar a la terrassa però per fer-ho, sempre s'ha de reservar. La nostra recomenació és qualsevol dels seus plats de peix i marisc fresc (musclos, calamars a l'andalusa, ostres,...) també fan unes amanides que són un bon acompanyanament pel seus plats estrelles arròs i fideuà (de diferents tipus). El preu mig de la seva carta amb pica-pica + segon + postre + vi,...