Hola de nou! Venim carregades de noves propostes!
A veure si som capaces de publicar cada setmana! 😝😝
En aquesta ocasió us portem un post una mica pensat per solucionar o facilitar la vida a la gent que treballa moltes, masses hores però vol portar una alimentació el més equilibrada possible.
La manera de fer-ho és fent un menú setmanal.
Avantatges de fer un menú setmanal:
- Equilibra els àpats
- T'ajuda a estalviar quan fas la compra al supermercat
- Estalviaràs temps ja que no has de pensar cada dia què dinaràs o soparàs
![]() |
Font Eduteka Universidad de Icesi |
És la classificació que dóna tot nutricionista i la veritat és que va bé per situar-se.
A nosaltres ens costa molt entendre quan es parla de proteïnes, hidrats o bé la piràmide nutricional...
Us deixem una imatge molt fàcil d'entendre.
Grup 1: llet i derivats
Grup 2: Carns, ous i peix
Grup 3: Patates, llegums i fruits secs
Grup 4: Verdures i hortalisses
Grup 5: Fruita
Grup 6: Pa, pastes, cereals i dolços
Grup 7: Greixos, oli i mantega
Ja que no som expertes en el tema, només deixem aquesta informació a títol d'enriquiment personal. Però fent servir el sentit comú, fàcilment pots elaborar un menú més o menys sa.
Fem una prova!
Font PerGanaNoSerà |
Ara hem posat l'aliment principal. aquesta estructura la podeu mantenir sempre i així només cal que aneu triant l'ingredient principal però mantenint el grup d'aliment.
Setmana 1:
Font PerGanaNoserà |
Ja veureu que en algun punt està agafat amb pinces, però ni ens flipem i siguem realistes!!
Si us queden espais en blanc podeu posar-hi ous, sopes i sobretot verdures (poden ser principals o acompanyaments).
També podeu deixar espais en blanc per si teniu dinar/sopar de feina, una cita o voleu fer un dia de "comida basura" d'aquella tan bona i tan dolenta a la vegada...😁😁
Ja ho teniu!
Si no viviu
sols podeu fer-ho acompanyats, d'aquesta manera tothom diu alguna cosa i sembla
que sigui a gust de tots.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada