Passa al contingut principal

Menú setmanal



Hola de nou! Venim carregades de noves propostes!
A veure si som capaces de publicar cada setmana! 😝😝

En aquesta ocasió us portem un post una mica pensat per solucionar o facilitar la vida a la gent que treballa moltes, masses hores però vol portar una alimentació el més equilibrada possible.
La manera de fer-ho és fent un menú setmanal.

Avantatges de fer un menú setmanal:
  1. Equilibra els àpats
  2. T'ajuda a estalviar quan fas la compra al supermercat
  3. Estalviaràs temps ja que no has de pensar cada dia què dinaràs o soparàs
Resultat d'imatges de grupos nutricionales
Font Eduteka Universidad de Icesi
Primer de tot entenem què són els grups nutricionals.
És la classificació que dóna tot nutricionista i la veritat és que va bé per situar-se.
A nosaltres ens costa molt entendre quan es parla de proteïnes, hidrats o bé la piràmide nutricional...
Us deixem una imatge molt fàcil d'entendre.

Grup 1: llet i derivats
Grup 2:  Carns, ous i peix
Grup 3: Patates, llegums i fruits secs
Grup 4: Verdures i hortalisses
Grup 5: Fruita
Grup 6: Pa, pastes, cereals i dolços
Grup 7: Greixos, oli i mantega

Ja que no som expertes en el tema, només deixem aquesta informació a títol d'enriquiment personal. Però fent servir el sentit comú, fàcilment pots elaborar un menú més o menys sa.

Fem una prova!
Font PerGanaNoSerà

 Ara hem posat l'aliment principal. aquesta estructura la podeu mantenir sempre i així només cal que aneu triant l'ingredient principal però mantenint el grup d'aliment.

Setmana 1: 

Font PerGanaNoserà


Ja veureu que en algun punt està agafat amb pinces, però ni ens flipem i siguem realistes!!
Bàsicament és seguir una mica un criteri. És a dir, no poseu carn i peix el mateix dia, que no es repeteixi a l'endemà, dos cops carn al mateix dia...bé, lo lògic.
Si us queden espais en blanc podeu posar-hi ous, sopes i sobretot verdures (poden ser principals o acompanyaments).
També podeu deixar espais en blanc per si teniu dinar/sopar de feina, una cita o voleu fer un dia de "comida basura" d'aquella tan bona i tan dolenta a la vegada...😁😁





Ja ho teniu!
Si no viviu sols podeu fer-ho acompanyats, d'aquesta manera tothom diu alguna cosa i sembla que sigui a gust de tots.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AngelusMar

Ahir va ser St. Jordi. Un dia assenyalat al calendari! Llibres, roses, paradetes...i perquè no? Dinar especial!! Això és el que vam fer nosaltres. Total, que vam reservar (sempre cal reservar per St. Jordi) a l'AngelusMar. Grata sorpresa, sí senyor!! És un local petit, potser hi ha 10 taules a molt estirar, però molt acollidor. La seva cuina és Nikkei I a mi, personalment, que el sushi i tot això no em diu massa res, em va encantar!!! Ahir en concret, feien un menú especial per Sant Jordi per 18€ que estava molt bé. Us deixo una foto perquè veieu de què parlem. Dels 5 plats del menú. destacaríem el tàrtar de tonyina i la vieira amb salsa de carbassa. Ara hem de tornar-hi a menjar carta perquè ens vam quedar amb els ganes de provar el ceviche!!😋 AngelusMar C/ de Sant Joan Baptista La Salle, 32 17002 - Girona Tel. 972 664 825 - www.angelusmar.com

Wraps de salmó

Bon dia, necessitem bon temps ja! La pluja va bé, però ja n'hi ha prou!!!! Mentre no arriba, anirem imaginant-nos que sí amb plats més frescos i lleugers. Comencem avui amb un sopar o entrant ben refrescant. Wraps de salmó Ingredients per 6 wraps: - Un paquet de wraps (en el meu cas eren integrals) * - 200g de salmó fumat - Un grapat d'espinacs frescos - 1 terrina de formatge tipus Philadelphia (en el meu cas sense lactosa) - Sal, pebre i oli Preparació: Estenem els wraps i untem el formatge, una quantitat generosa. Salpebrem i posem oli. A sobre posem els espinacas ben posats, que no facin massa "bulto", quan més planer tot millor. I per acabar el salmó fumat. Recordar que són "wraps de salmó" per tant és el que ha de predominar!! Cal enrotllar-lo, tècnicament es serveix embolicat amb paper de plata, però us ho podeu estalviar. Si ho podeu deixar reposar a la nevera una estoneta millor que millor Nota (*): Els wraps també es pod...

Restaurant La Gola

Quan arriba l'estiu ens ve molt de gust compartir jornades amb els amics, i com a bons llatins ens agrada fer-ho sempre envoltats de menjar. En aquest ocasió vam escollir fer-ho al Restaurant de l'Hostal la Gola . És un lloc entre Pals i Torroella de Montgrí al costat de la platja de la Gola del Ter, zona protegida amb accés restringit a vehicles. El restaurant té un ampli aparcament i us recomenem deixar-hi el cotxe caminar uns 500m i fer una banyada a la platja, després aprofitar la seva piscina per anar a dinar fresquest i tornar a fer la banyada havent dinat, tot fent una bona migdiada. El millor és dinar a la terrassa però per fer-ho, sempre s'ha de reservar. La nostra recomenació és qualsevol dels seus plats de peix i marisc fresc (musclos, calamars a l'andalusa, ostres,...) també fan unes amanides que són un bon acompanyanament pel seus plats estrelles arròs i fideuà (de diferents tipus). El preu mig de la seva carta amb pica-pica + segon + postre + vi,...