Passa al contingut principal

Carbassons lluna farcits de cous-cous de pollastre

Bon dia!
Tornem a estar per aquí. En aquesta ocasió portem una recepta molt versàtil ja que es pot menjar freda o calenta. A casa per quedar bé o tupper a la ofi. 🍴🍴

Us proposem...

CARBASSONS LLUNA FARCITS DE COUS-COUS DE POLLASTRE


Ingredients per 4 persones:
  • 4 carbassons lluna
  • 1 pit de pollastre tallat a daus MOLT petits
  • sofregit de ceba i tomata (*)
  • 150g de cous-cous mitjà
  • 150g d'aigua o brou de pollastre/verdures
  • formatge per gratinar (opcional)

Preparació:

En primer lloc buidem els carbassons lluna. És molt senzill. Cal tallar la part alta i guardar-la a mode de tapa. Fet això amb una cullera, anar buidant la carn, no costa gens però cal vigilar en no trencar la pell i deixar un marge suficient perquè els carbassons aguantin el farcit (a la foto es veu més clar).

Posem els carbassons en un plat i els tapem bé amb paper film que pugui anar al microones. Que quedi ben tapat, a sobre de cada carbassó fem un forat perquè marxi el vapor.
Uns 10 minuts a 800 sòl ser suficient.
Mirem que quedin tous i els deixem refredar.

Mentrestant preparem el farcit.

En una paella fem el sofregit, afegim el pollastre tallat a dauets molt petits i la carn ben picada del carbassó (no ho farem servir tot, seria l'equivalent a 2 carbassons). 

En una cassola posem els 150g d'aigua (millor si es fa amb brou de pollastre o de verdures o barreja dels dos). Quan arrenqui el vull posem el cous-cous. Ho remenem i deixem uns 3min.
IMPORTANT: Seguir les instruccions de cada marca!!❗❗❗

Ajuntem els cous-cous i el pollastre.
A la base del carbassó posem pebre, sal i oli.
Farcim els carbassons, apretant una mica.
Si voleu poseu una mica de formatge per gratinar i li doneu un cop de forn.

Llestos!!

TIPS:
(*) El sofregit és molt pràctic tenir-ne fet i congelat, de manera que només cal posar-ho a la paella, que es descongeli i a punt.

Amb la carn sobrant del carbassó, podeu fer una truita o afegir més verdures i fer una crema.

De pit de pollastre tampoc es gastarà tot un, més o menys es gasta una mica més de la meitat però això va a gustos...



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AngelusMar

Ahir va ser St. Jordi. Un dia assenyalat al calendari! Llibres, roses, paradetes...i perquè no? Dinar especial!! Això és el que vam fer nosaltres. Total, que vam reservar (sempre cal reservar per St. Jordi) a l'AngelusMar. Grata sorpresa, sí senyor!! És un local petit, potser hi ha 10 taules a molt estirar, però molt acollidor. La seva cuina és Nikkei I a mi, personalment, que el sushi i tot això no em diu massa res, em va encantar!!! Ahir en concret, feien un menú especial per Sant Jordi per 18€ que estava molt bé. Us deixo una foto perquè veieu de què parlem. Dels 5 plats del menú. destacaríem el tàrtar de tonyina i la vieira amb salsa de carbassa. Ara hem de tornar-hi a menjar carta perquè ens vam quedar amb els ganes de provar el ceviche!!😋 AngelusMar C/ de Sant Joan Baptista La Salle, 32 17002 - Girona Tel. 972 664 825 - www.angelusmar.com

Wraps de salmó

Bon dia, necessitem bon temps ja! La pluja va bé, però ja n'hi ha prou!!!! Mentre no arriba, anirem imaginant-nos que sí amb plats més frescos i lleugers. Comencem avui amb un sopar o entrant ben refrescant. Wraps de salmó Ingredients per 6 wraps: - Un paquet de wraps (en el meu cas eren integrals) * - 200g de salmó fumat - Un grapat d'espinacs frescos - 1 terrina de formatge tipus Philadelphia (en el meu cas sense lactosa) - Sal, pebre i oli Preparació: Estenem els wraps i untem el formatge, una quantitat generosa. Salpebrem i posem oli. A sobre posem els espinacas ben posats, que no facin massa "bulto", quan més planer tot millor. I per acabar el salmó fumat. Recordar que són "wraps de salmó" per tant és el que ha de predominar!! Cal enrotllar-lo, tècnicament es serveix embolicat amb paper de plata, però us ho podeu estalviar. Si ho podeu deixar reposar a la nevera una estoneta millor que millor Nota (*): Els wraps també es pod...

Restaurant La Gola

Quan arriba l'estiu ens ve molt de gust compartir jornades amb els amics, i com a bons llatins ens agrada fer-ho sempre envoltats de menjar. En aquest ocasió vam escollir fer-ho al Restaurant de l'Hostal la Gola . És un lloc entre Pals i Torroella de Montgrí al costat de la platja de la Gola del Ter, zona protegida amb accés restringit a vehicles. El restaurant té un ampli aparcament i us recomenem deixar-hi el cotxe caminar uns 500m i fer una banyada a la platja, després aprofitar la seva piscina per anar a dinar fresquest i tornar a fer la banyada havent dinat, tot fent una bona migdiada. El millor és dinar a la terrassa però per fer-ho, sempre s'ha de reservar. La nostra recomenació és qualsevol dels seus plats de peix i marisc fresc (musclos, calamars a l'andalusa, ostres,...) també fan unes amanides que són un bon acompanyanament pel seus plats estrelles arròs i fideuà (de diferents tipus). El preu mig de la seva carta amb pica-pica + segon + postre + vi,...