Passa al contingut principal

Menú equilibrat per petits i grans



Per molta gent, menjar verdures no és fàcil ni agradable. A d'altres en canvi ens agraden i no tenim cap problema en consumir-les, al contrari.
Però no sempre plou a gust de tothom i a les cases no tot és blanc o negre, per tant cal cedir una mica tots i així podrem viure en armonia...💑

Avui us proposo un menú que pot encaixar en aquest plantejament, en farem sovint d'aquests tipus, perquè la verdura és molt important.

Pèsols amb ceba caramel·litzada i beicon, i llom arrebossat


Ingredients per 2 persones:
  • Una bossa de pèsols extrafins congelats*
  • Una caixeta de beicon tallat
  • Una cullerada de ceba caramel·litzada
  • Llom de porc tallat prim
  • Pa per arrebossar
  • 2 ous
  • Oli, sal i pebre
Preparació:
Primer de tot, com sempre, el que es tarda més en fer. En aquest cas bullir aigua.
Quan estigui a punt posem els pèsols a coure, normalment amb 1 o 2 minuts (des de que comença a bullir) és suficient, però cal llegir les instruccions de la marca.
No oblideu afegir-hi la sal.

Mentrestant anem preparant la carn. Salpebrem el llom i el passem primer per pa, després per ou i tornem a passar per pa.
Així queda un arrebossat ben cruixent i maco.

Preparem una paella amb oli d'oliva i quan estigui calent fregim la carn.

Fet això, saltem el beicon, afegim els pèsols cuits i una cullerada de ceba caramel·litzada. Barregem ben barrejat i llestos!

No és un plat de règim però és molt sa també! Podem canviar la carn arrebossada per llom a la planxa i el beicon per pernil salat si voleu...però un dia és un dia!! 💃💃

* Us he posat pèsols congelats extrafins perquè realment es nota, la pell del pèsol és molt més fina i és més agradable.
En quant a que siguin congelats o frescos, cadascú que triï, no hi ha problema!

I aquí us deixo una foto de com queda la cosa. Fa bona pinta? 

 

I com a producte a destacar: LA CEBA CARAMEL·LITZADA.
Com tot, si és casolana millor però aquesta ja feta et soluciona moltissim i aporta un toc molt especial i sofisticat als plats.
Aquesta en concret la podeu trobar als supermercats Bonpreu, Esclat i Esclat Online.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AngelusMar

Ahir va ser St. Jordi. Un dia assenyalat al calendari! Llibres, roses, paradetes...i perquè no? Dinar especial!! Això és el que vam fer nosaltres. Total, que vam reservar (sempre cal reservar per St. Jordi) a l'AngelusMar. Grata sorpresa, sí senyor!! És un local petit, potser hi ha 10 taules a molt estirar, però molt acollidor. La seva cuina és Nikkei I a mi, personalment, que el sushi i tot això no em diu massa res, em va encantar!!! Ahir en concret, feien un menú especial per Sant Jordi per 18€ que estava molt bé. Us deixo una foto perquè veieu de què parlem. Dels 5 plats del menú. destacaríem el tàrtar de tonyina i la vieira amb salsa de carbassa. Ara hem de tornar-hi a menjar carta perquè ens vam quedar amb els ganes de provar el ceviche!!😋 AngelusMar C/ de Sant Joan Baptista La Salle, 32 17002 - Girona Tel. 972 664 825 - www.angelusmar.com

Wraps de salmó

Bon dia, necessitem bon temps ja! La pluja va bé, però ja n'hi ha prou!!!! Mentre no arriba, anirem imaginant-nos que sí amb plats més frescos i lleugers. Comencem avui amb un sopar o entrant ben refrescant. Wraps de salmó Ingredients per 6 wraps: - Un paquet de wraps (en el meu cas eren integrals) * - 200g de salmó fumat - Un grapat d'espinacs frescos - 1 terrina de formatge tipus Philadelphia (en el meu cas sense lactosa) - Sal, pebre i oli Preparació: Estenem els wraps i untem el formatge, una quantitat generosa. Salpebrem i posem oli. A sobre posem els espinacas ben posats, que no facin massa "bulto", quan més planer tot millor. I per acabar el salmó fumat. Recordar que són "wraps de salmó" per tant és el que ha de predominar!! Cal enrotllar-lo, tècnicament es serveix embolicat amb paper de plata, però us ho podeu estalviar. Si ho podeu deixar reposar a la nevera una estoneta millor que millor Nota (*): Els wraps també es pod...

Restaurant La Gola

Quan arriba l'estiu ens ve molt de gust compartir jornades amb els amics, i com a bons llatins ens agrada fer-ho sempre envoltats de menjar. En aquest ocasió vam escollir fer-ho al Restaurant de l'Hostal la Gola . És un lloc entre Pals i Torroella de Montgrí al costat de la platja de la Gola del Ter, zona protegida amb accés restringit a vehicles. El restaurant té un ampli aparcament i us recomenem deixar-hi el cotxe caminar uns 500m i fer una banyada a la platja, després aprofitar la seva piscina per anar a dinar fresquest i tornar a fer la banyada havent dinat, tot fent una bona migdiada. El millor és dinar a la terrassa però per fer-ho, sempre s'ha de reservar. La nostra recomenació és qualsevol dels seus plats de peix i marisc fresc (musclos, calamars a l'andalusa, ostres,...) també fan unes amanides que són un bon acompanyanament pel seus plats estrelles arròs i fideuà (de diferents tipus). El preu mig de la seva carta amb pica-pica + segon + postre + vi,...